Airco installateur kiezen: een handige checklist

Hoe kies je de geschikte airco installateur? Er zijn ontelbare installateurs in Vlaanderen. De knoop doorhakken is dan ook niet evident. Deze handige checklist geeft je alvast een houvast wanneer je een airco installateur gaat kiezen.

  • Heb ik een airco installateur nodig?
  • Ervaring van de airco installateur
  • Kwalitatieve merken
  • Airco garanties
  • Omvang van het airco project
  • Na-service

>>> Meer over airco’s

1 Heb ik een airco installateur nodig?

Bij inbouw airco’s moet een gecertificeerde installateur de airco afpersen en vacumeren. Daarnaast is er specifieke kennis en ervaring verreist om een airco in te bouwen. Het is dan ook aan te raden om bij een inbouw airco of vaste airco (zoals een wandmodel) beroep te doen op een erkende installateur.

Bij mobiele airco’s is het niet nodig om beroep te doen op een gecertificeerde installateur. In de meeste gevallen kan je de airco zelf eenvoudig installeren.

TIP! Heb je ons artikel al gelezen over soorten en prijzen van airco’s? 

2 Ervaring van de airco installateur

Je wil natuurlijk dat je installateur voldoende ervaring heeft met het plaatsen van airco’s. Meestal kan je dit te weten komen via referenties op de website of via sociale media. Een ervaren installateur zal sneller kunnen plaatsen waardoor je tijd en kosten bespaart. Daarnaast zal een installateur met voldoende ervaring er steeds voor zorgen dat de installatie voldoet aan jouw esthetische wensen.

3 Kwalitatieve merken

Een installateur werkt vaak met vaste airco merken. Soms ben je zelf specifiek op zoek naar een bepaald merk. Het spreekt dan voor zich dat je op zoek gaat naar een installateur die dat soort airco’s aanbiedt. Anderzijds is het vooral belangrijk dat de installateur met kwalitatieve merken werkt. Indien een airco installateur enkel merken van mindere kwaliteit verkoopt, is dit vaak een weerspiegeling van de kwaliteit van de diensten van het bedrijf.

4 Airco garanties

Bijna elke airco installateur zal een bepaalde garantie geven. Wanneer je installateurs aan het vergelijken bent, moet je dit in het achterhoofd houden. Je kan zelf bepalen of je liever iets meer betaalt voor een langere garantie of juist kiest voor een kortere garantie.

5 Omvang van het airco project

De omvang van het airco project bepaalt voor een groot deel jouw keuze voor een installateur. Bij grotere nieuwbouwprojecten of bedrijfsprojecten is het belangrijk dat jouw installateur hier reeds ervaring in heeft. Zulke projecten vergen meer planningswerk dan een installatie bij een particulier. Daarom bevraag je je best.

6 Airco na-service

Een goede installateur hecht veel belang aan na-service. Je wil makkelijk terecht kunnen bij de plaatser als er zich problemen voordoen. Daarom pols je best op voorhand eens naar de service na plaatsing.

 


Blogartikels die je misschien ook leuk vindt

Gratis E-book Thuis Besparen op Energie

Thuis Besparen Op Energie?

Download ons GRATIS E-BOOK

  • Inclusief 40 tips waar je meteen mee aan de slag kan
  • Tips binnen 6 verschillende domeinen
  • Profiteer van een eenmalige exclusieve aanbieding!
Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?