Warmtepompboilers verbruiken tot wel 75% minder stroom

Warmtepompboilers zitten in de lift. De toestellen zijn immers milieuvriendelijk en verbruiken tot wel 75% minder stroom dan een traditionele boiler. De innovatieve boiler onttrekt warmte uit de omgevingslucht en wekt zo energie op. Deze opgewekte energie wordt enkel aangevuld met elektrische energie als dit nodig is om de gewenste temperatuur te bekomen. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer gezinnen kiezen voor een warmtepompboiler.

Tijdens de zomermaanden gebeurt het vaak dat men de traditionele verwarmingsketel enkel en alleen laat branden om het water op te warmen. Op die manier gaat erg veel energie verloren via die traditionele verwarmingsmethode. Maar ook elektrische boilers zijn vanzelfsprekend grote energieverspillers. Zulke boilers verbruiken dan ook zeer veel energie en zijn meestal ook nog eens helemaal verkalkt. Overschakelen op een zuinige warmtepompboiler is dus de boodschap.

Een warmtepompboiler is tot wel 3,7 keer zuiniger dan een elektrische boiler en kan aangesloten worden op een zonnepaneleninstallatie. Deze combinatie is zeer interessant voor mensen die te veel energie opwekken via hun zonnepaneleninstallatie. Het energieoverschot kan in dat geval gebruikt worden om de warmtepompboiler te laten draaien. Op die manier gaat er geen energie verloren. Ook indien u nog geen zonnepanelen heeft maar het wel overweegt, is het interessant om 3 tot 4 extra panelen te voorzien voor een warmtepompboiler.

Ariston NUOS PLUS warmtepompboilers

De warmtepompboilers van het merk Ariston staan bekend om hun uitstekende kwaliteit. Onlangs nog kwam de Ariston NUOS PLUS uit de bus als de beste in zijn soort. Het model leverde de beste prestatie met een snellere opwarmtijd dan andere toestellen en een uitstekend rendement. Ook de andere warmtepompboilers van het merk Ariston zijn erg gegeerd op de markt.

U kan terecht bij de deskundigen van WOPA voor een vrijblijvende offerte voor deze gegeerde NUOS PLUS en andere warmtepompboilers. Ondanks de relatief hoge aankoopprijs heeft een warmtepompboiler een erg korte terugverdientijd. De investering loont dan ook al snel de moeite!


Blogartikels die je misschien ook leuk vindt

Gratis E-book Thuis Besparen op Energie

Thuis Besparen Op Energie?

Download ons GRATIS E-BOOK

  • Inclusief 40 tips waar je meteen mee aan de slag kan
  • Tips binnen 6 verschillende domeinen
  • Profiteer van een eenmalige exclusieve aanbieding!
Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?