Batterijopslag

In 2024 is de energietransitie in volle gang, en steeds meer huishoudens zien de voordelen van investeren in duurzame energieoplossingen. Een van de meest veelbelovende opties is het installeren van een thuisbatterij, vooral wanneer gecombineerd met een Energy Management System (EMS) en dynamische tarieven. 

Waarom batterijopslag een must is geworden ?

Wees de slimme meter te SLIM AF!

De Toekomst van Energie: Thuisbatterijen, EMS en Dynamische Tarieven

In de dynamische wereld van duurzame energie, vormen thuisbatterijen in combinatie met een Energy Management System (EMS) en het gebruik van dynamische tarieven een veelbelovende investering voor de toekomst. Ontdek waarom deze gecombineerde aanpak niet alleen gunstig is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

1. Duurzaamheid op maat: Een thuisbatterij vormt de kern van een duurzaam energiesysteem. Door zelf opgewekte energie op te slaan, kun je deze optimaal benutten wanneer het nodig is. Gecombineerd met een EMS heb je volledige controle over hoe en wanneer je energie verbruikt, waardoor je jouw ecologische voetafdruk minimaliseert.

2. Energieonafhankelijkheid vergroten: De combinatie van een thuisbatterij met een EMS geeft je niet alleen toegang tot opgeslagen energie, maar stelt je ook in staat om slimme beslissingen te nemen over wanneer je deze gebruikt. Dit vergroot je energieonafhankelijkheid door je flexibiliteit te geven in het beheer van je elektriciteitsverbruik.

3. Kostenoptimalisatie met dynamische tarieven: Dynamische tarieven bieden de mogelijkheid om je thuisbatterij op te laden wanneer de elektriciteitskosten laag zijn. Het EMS analyseert tariefschommelingen en laadt de batterij op tijdens gunstige periodes, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn.

4. Naadloze integratie van hernieuwbare energie: Thuisbatterijen gecombineerd met een EMS maken een naadloze integratie van hernieuwbare energie mogelijk. Wanneer zonne- of windenergie overvloedig beschikbaar is, slaat het systeem de energie op voor later gebruik, waardoor je een constante en betrouwbare energievoorziening hebt.

5. Innovatie en toekomstbestendigheid: Investeren in een geavanceerd energiesysteem betekent ook investeren in toekomstige innovaties. EMS-systemen en thuisbatterijtechnologieën worden voortdurend verbeterd, waardoor je investering steeds waardevoller wordt naarmate de tijd vordert.

In 2024 vormen thuisbatterijen, EMS en dynamische tarieven de kern van een duurzame en kostenefficiënte energiehuishouding. Het is niet alleen een investering in jezelf, maar ook in een groenere toekomst. Maak vandaag nog de keuze voor slimme energieoplossingen en ontdek de voordelen van deze geïntegreerde aanpak.


Byd batterij

Wat zeggen onze klanten.

Ben Moors

Oudsbergen

Ben had reeds enkele jaren een zonnepanelen installatie op het dak van zijn woning.
Nadat Ben het nieuws hoorde over de afschaffing van de terugdraaiende teller, koos hij om na te denken over de toekomst en investeerde op die manier in een thuisbatterij.

Haal meer uit je zonnepanelen

Door zonne-energie op te slaan kan je tot 80% van de energie toch zelf gebruiken.

Compatibiliteit

De compatibiliteit garandeert een soepele samenwerking tussen de thuisbatterij en de omvormer, waardoor de opgewekte zonne-energie efficiënt kan worden opgeslagen en later kan worden gebruikt.

Een must voor installaties geplaatst vanaf 2024 

In combinatie met een EMS systeem kan je alle kanten uit met een thuisbatterij , je bespaart er flink mee op je energiefactuur.

Onze partners


LG CHEM

LG Energy Solution is een toonaangevende internationale leverancier in batterij-oplossingen.

LG  biedt batterijen met verschillende vermogens aan zodat er altijd een oplossing op maat van jouw verbruik is.

Huawei batterij
Logo Huawei WOPA

HUAWEI

Huawei is als technologiebedrijf al jaren actief in opslagbatterijen. 


De Chinese multinational heeft zijn strepen verdiend in deze sector en ontwikkelt batterijen met allerlei vermogens.

 

Byd batterij
Byd logo

BYD

Byd is een van de wereldleiders op het gebied van energieopslag.

Byd beschikt daarnaast over een modulaire opbouw waardoor je de batterij naadloos kan uitbreiden wanneer die behoefte er is.


Advies is cruciaal

Elk gezin heeft een ander energieverbruik, verbruikspatroon en een andere zonnepanelen-installatie. Dit maakt elke case uniek. Daarom is het énorm belangrijk om je goed te laten adviseren over batterijen en hun mogelijkheden. Onze experts helpen en adviseren je graag vrijblijvend. Samen zoeken we naar een oplossing (batterijvermogen) op maat van jouw huishouden.

Foto Jos Onclin verkoper

Jos Onclin

Energieke expert

Foto Andy Macquoi verkoper

Andy Maquoi

Energieke expert

Pieter Vos

Energieke expert

yannick stevens

Yannick Stevens

Energieke expert

Sacha Massot

Energieke expert

Een vrijblijvend gesprek over batterijopslag met onze experts?

Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?