Zonnepanelen kopen: 8 redenen

Zonnepanelen kopen is een slimme investering op dit moment. Deze 8 redenen overtuigen je waarom dat zo is:

 • Je kan energie besparen
 • Je kan groene stroom opwekken
 • De kostprijs van zonnepanelen is erg laag
 • De terugverdientijd is zeer kort
 • Je woning voldoet aan de EPB-eisen
 • Waarde van je woning stijgt
 • Zonnepanelen zijn snel geïnstalleerd
 • Je krijgt een lange garantie

>>> Meer over zonnepanelen

Energie besparen

Dankzij een zonnepaneleninstallatie kan je makkelijk energie besparen. Dit zorgt ervoor dat je jouw energiefactuur enorm kan verlagen. Daardoor ben je veel minder afhankelijk van je energieleverancier. Je kan zelfs

Groene energie opwekken

Zonnepanelen leveren groene energie aan je huis. Fossiele brandstoffen en vooral de verwerking ervan zijn daarentegen erg vervuilend. Daarnaast zijn gas, olie en kolen geen onuitputbare bron van energie terwijl de zon dat wel is. Je kan nu zelfs je elektrische wagen opladen met zonnepanelen. Dan ben je natuurlijk heel milieuvriendelijk.

Kostprijs zonnepanelen is erg laag

De kostprijs van zonnepanelen was nooit eerder zo laag als nu. Daardoor is het nu voor elk huishouden een interessante investering. Het gemiddeld elektriciteitsverbruik van een gezin per jaar ligt rond de 4000 Wp. Een installatie vind je al voor 4500 euro exclusief BTW.

Terugverdientijd is zeer kort

Doordat de kostprijs van zonnepanelen zo laag is kan je op dit moment je installatie makkelijk terugverdienen op minder dan 10 jaar tijd. Bij veel installaties is de terugverdientijd zelfs al minder dan 8 jaar. Dat betekent dat je installatie al heel snel extra geld zal opleveren.

Voldoen aan EPB-eisen

Nieuwbouwwoningen in Vlaanderen moeten sinds 2006 voldoen aan normen voor ‘Energieprestatie en Binnenklimaat’. De EPB-eisen worden steeds strenger en tegen 2021 zouden zelfs alle nieuwbouwprojecten bijna-energieneutraal moeten worden. Een zonnepaneleninstallatie is een van de goedkoopste manieren om dit doel te bereiken.

Waarde van je woning stijgt

Zonnepanelen kopen doet de waarde van je woning stijgen omdat je je woning met een zonnepaneleninstallatie energie-efficiënter maakt. Door zonnepanelen op je dak te laten installeren, voeg je immers een grote meerwaarde toe aan je woning. Daardoor kan je een hogere vraagprijs voor het huis vragen wanneer je het wil verkopen.

Zonnepanelen zijn snel geïnstalleerd

Zonnepanelen laten installeren is ook vrij eenvoudig. Gemiddeld duurt het vaak niet eens een werkdag om een zonnepaneleninstallatie te plaatsen. Natuurlijk hangt de duur af van het dak.

Je krijgt een lange garantie

De garanties voor zonnepanelen liggen vrij hoog. Je kan ongeveer 10 jaar productgarantie verwachten en nog eens 25 jaar opbrengstgarantie. De garanties kunnen zelfs nog een stuk hoger liggen. Voor de omvormers liggen de garanties lager. Reken minstens op 5 jaar productgarantie, maar dit kan soms oplopen tot 12 jaar. SolarEdge biedt dit bijvoorbeeld regelmatig aan.


Blogartikels die je misschien ook leuk vindt

Gratis E-book Thuis Besparen op Energie

Thuis Besparen Op Energie?

Download ons GRATIS E-BOOK

 • Inclusief 40 tips waar je meteen mee aan de slag kan
 • Tips binnen 6 verschillende domeinen
 • Profiteer van een eenmalige exclusieve aanbieding!
Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen?